Kultur och kritik

Cafe.no samlingen
Kultur och kritik
Av Pierre Bourdieu
Artikkelsamling i bokform, 300 sider, myk limfresinnbinding
Første svenske utgave av boken, trykk 1992
(Originalt: Questions de sociologie 1984)
Oversatt av Johan Stierna, forord av Bengt Gesser
Daidalos

En samling intervju og foredrag med Pierre Bourdieu. En lettere introduksjon til analysen i ‹Distinksjonen›. Bourdieu ønsker å variere formidlingsformene og bruker ulike typer språk for å nå et publikum utenfor sosiologien. Hans foredrag og deltagelse i ulike intervju er et forsøk på å engasjere de som ellers ikke ville fått anledning til å bli med i en åpen analyse av det franske samfunn.

‹Distinksjonen› er en fyldigere analyse enn ‹Kultur och kritik›, men den kan også være noe mer utilgjengelig. Den norske utgaven av ‹Distinksjonen› mangler noen kapitler, derfor anbefales en engelskspråklig utgave. Bokens engelske tittel er ‹Distinction—A Social Critique of the Judgement of Taste›.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*