omcafeCafe.no er en uavhengig nettside etablert år 2000. Cafe.no har til oppgave å formidle kultur og tilrettelegge for en åpen diskusjon om vårt samfunn.

Allerede år 2000 ble det tatt et valg om å produsere originalt innhold. Derfor har Cafe.no en originaltegnet plakatskrift.

Kaffe fra Etiopia, Java og Brasil har dannet noe av grunnlaget for en offentlighet på salonger og på kaffehus. Derfor er cafékulturen det konseptuelle utgangspunktet for Cafe.no. I dag er offentligheten i tillegg digital. Cafe.no skal være bindeleddet mellom det digitale og det vanlige sosiale liv.

I bloggens eget bibliotek er det samlet inn litteratur fra Norge og utland om caféer, kaffe, kaffedyrking og kaffehandel. I samlingen finnes bla ‘Om kaffeen‘ av Peter Christen Asbjørnsen fra 1861, ‘All About Coffee’ av William Harrison Ukers fra 1922, ‘The Book of Coffee and Tea’ av Joel Schapira mfl fra 1975. Noen kaffekverner og annet caférelatert har også kommet til i samlingen, så som noen Hobart kverner brukt av norske landhandlere.